Parkgondozás

Cégünk vállalja a korábban kiépített parkok gondozását vállalkozások számára. 


A parkgondozás területén több, mint 26 év tapasztalattal rendelkezünk. Járműparkunk, melyben többek között több traktor, motoros fűkasza és egyéb nagy teljesítményű gép is megtalálható, kiterjedt és professzionális.


Ránk minden évszakban számíthat!

A parkgondozás az adott park alapos felmérésével kezdődik: méretének, elhelyezkedésének és a már meglévő fák, cserjék, növények igényeinek megállapításával. A növényágyások kialakításánál a természetes növényzetet figyelembe véve dolgozunk. 


Helyszíni felmérés

A felmérés során megállapítjuk, hogy a park növényeit havonta, kéthetente vagy hetente kell-e ápolni. A park állapotától függően összeállítjuk, hogy mikor és milyen kerti munkákat szükséges elvégezni, ezt a dokumentációt pedig a felmérés végeztével átadjuk a tulajdonos vagy a megbízott részére. Ezen felmérés során az öntözéssel kapcsolatos teendőket is végigvesszük, például megfelelő-e a a növények vízellátása, ideális-e a gyep állapota, stb. 


(további referenciákért kattintson a képre)

Szenvedélyünk a szép gyep!

Ha a gyeppel problémák vannak, többek között a szakszerű fűnyírással biztosítjuk, hogy a gyep megfelelő magasságú legyen, illetve ha túlságosan rossz állapotú a gyep, újratelepítjük. A fű magassága kiemelt szempont a gyepszőnyeg színét illetően is, hiszen a túl magas fűszálak leárnyékolják egymást, ezáltal a fű töve sárgás színt ölt magára a napfényhiány következtében. A magas fűszálak között megül az öntözővíz, amely könnyedén okozhat rothadást vagy gombásodást.

Cégek részére vállaljuk a gyepszőnyeg karbantartásán túl a füvesítést is, amely során egy speciális technikával biztosítjuk az elvetett fűmagok talajba dolgozását és takarását. A szakszerű füvesítés során a fűmagok talajba juttatásával elkerülhetjük, hogy a madarak felkapkodják a magvakat, megóvjuk őket a kiszáradástól, illetve a hirtelen jött heves záporok miatti kimosódástól.

 

Kérje ingyenes parkfelmérési szolgáltatásunkat!